Info

Forfatterhjørnet

Skrivementor og forfatter Charlotte Heje Haase inviterer kreative og skrivende mennesker ind i Forfatterhjørnet. Til inspiration for dig, der gerne vil skrive og have mere kreativitet ind i dit liv. Forfatterhjørnet går tæt på det indre arbejde ved at skrive og skabe noget - det kan nemlig både føles konfronterende og skræmmende samt forløsende og fantastisk at sætte ord på papiret. Velkommen til ... bare SKRIV - kun du kan skrive DIN bog.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Forfatterhjørnet
2021
November
October
September
August
January


2020
October
June
May
April


2019
December
October
September
August
July
June
April
January


2018
December
November
June
April
March
February
January


2017
December
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


All Episodes
Archives
Now displaying: 2018
Dec 7, 2018

Martin Østergaard har skrevet ni bøger, og særlig en bog, Manden til vejens hjerte, kom til at ændre hans liv radikalt.

To år efter udgivelsen havde han skiftet sin karriere som journalist ud med psykoterapeut og foredragsholder. 

Vi taler om overspringshandlinger fra en bog, der blev til en anden bog, om at skrive på en hønsestige med udsigt over Københavns tage, om at skrive om det, der betyder noget og om læserreaktioner.

Det handler også om den svære bog, der måske aldrig rigtig bliver færdig. Forfatterhjørnets lyttere får lov til at smuglytte til en bid til sidst. 
Martin er psykoterapeut, parterapeut, forfatter og journalist. 

martinoestergaard.dk

Nov 9, 2018

Hvis man har rundet de 40 år, er det så for sent at blive forfatter og at finde sin stemme? Nej!

Karen Strandbygaard skrev i mange år, men fik ikke rigtig hul igennem - hun troede først, at hun skulle lyde som en anden - nærmere bestemt Helle Helle. Men da hun først begyndte at skrive på sin egen måde og fortælle i den genre, som kom naturligt (og MEGET uventet), så skete der noget.

Lyt til denne samtale, der også handler om angst, arvet igennem generationer.

Karen Strandbygaard har skrevet den psykologiske thriller "Se ikke væk", der blev nomineret til Bogforums debutantpris, og som er en pageturner.

www.bareskriv.dk  

Se ikke væk

Jun 20, 2018

Hvordan kommer du igang med at skabe, hvis det bliver ved tanken - eller du er gået i stå? Hvad hvis længslen er et tegn på, at du skal følge den? 

Skrivementor og forfatter Charlotte Heje Haase og kunstner og kreativitetsguide Lise Meijer inspirerer dig til at begynde at skabe (igen). 

Få øvelser til at komme igang og lyt med til, hvorfor det er helt normalt at tvivle på egne evner og ret til at skabe. 

Charlotte og Lise holder et Kreativitets og skrivekursus til september. Læs mere og tilmeld dig her

Hør en tidligere podcast med Lise Meijer: Vent ikke på tilladelsen til at skabe

Jun 1, 2018

Elvira Fragola ville egentlig bare illustrere bøger, men da hun ramte ind i en stime af blokerede forfattere, tog hun pennen i egen hånd. Heldigvis.

Hun fortæller om sit forfatterskab. Det bliver en samtale om at tage børn alvorligt og at stimulere dem på en måde, så deres fantasi og kreativitet vokser. 

Hun fortæller også om at have vrede som drivkraft. Hvis der er noget, der brænder i en, så er det et tegn på, at man skal tage det alvorligt og kigge nærmere på det. Måske det kan blive til kunst?

Elvira har udgivet de fire bøger til børn om Mumleby og illustrerer selv sine historier. I hånden. 

Lyt med og bliv inspireret til at tage din skrivning alvorligt. På den gode måde. 

Apr 30, 2018

 Dramatiker Simone Isabel Nørgaard er gæst. Hun har gået på Dramatikerskolen ved Aarhus Teater og har vundet De Danske Dramatikeres talentpris.

Hun fortæller om, hvordan at skrive mere er at bygge, hvorfor hun er vild med det engelske udtryk playwright. Hun føler, at hun bygger mere, end hun skriver.

Det bliver også en samtale om at skrive til teateret, og hvordan der er mange modtagere ud over publikum.

At det kan føles angstprovokerende at bygge noget, som skal være skuespilleres arbejde i flere måneder.

Simone har lært sig nogle tricks for at ikke lade angsten stoppe hende fra at skrive. Det handler blandt andet om at skrive på tid.

Skriv fra nysgerrighed og ydmyghed

Simone Isabel Nørgaard tænker altid, om hun mangler noget fra disse fire elementer, hvis hun føler en scene, mangler noget:

 • Følelser
 • Tillært viden (research)
 • Oplevelser i verden
 • Fantasi

Hør samtalen og hvorfor, hun mener, det er vigtigt at bruge nysgerrigheden og ydmygheden som drive, hvis du vil skrive større historier.

Hør også om, hvorfor at finde 'sin stemme' i forhold til at skrive, er det værste, hun kan forestille sig. 

Mar 27, 2018

Sofie Riis Endahl debuterede som 16-årig med ungdomsromanen Sindstequila. Inden da fik hun en del afslag fra forlag, men holdt fast og blev ved med at modtage feedback og forbedre sig. Hun mener, det er vigtigt som forfatter at lytte til kritik og at skrive meget.

I Forfatterhjørnet fortæller hun om skrivetrang og sin vej til at blive udgivet forfatter. Sofie skriver til sin egen aldersgruppe, og hendes mission er at skrive gode bøger til unge.

Hun passer både sit gymnasium, det sociale liv og sit forfatterskab og deler her, hvordan hun får skrivningen ind i et travlt liv. 

Værtinde: Charlotte Heje Haase

www.bareskriv.dk 

Feb 22, 2018

Skrivelysten og evnen til at sætte flere ord sammen til længere tekster kom først for Christine Gouchault i hendes voksenliv.

Christine fortæller om sin vej til forfatterdebuten med bogen 'Businessmor - tre trin til succes som mor og selvstændig'.

Hun fortæller om at skrive udfra lysten, og det man gerne vil sige.

Det bliver en samtale om skriveprocessen - både mentalt og praktisk. Hun giver disse gode skriveråd med udgangspunkt i sin egen erfaring:

 1. Hvilken forskel vil du gerne gøre med din bog, og hvorfor er den vigtig? Hvad er det, du gerne vil sige?
 2. Hvem skriver du til? Når du ved det, er det lettere at tilpasse dit sprog og dine eksempler. 
 3. Skriv løs.
 4. Få tidlig sparring på dit råmateriale i forhold til, hvad dine forcer og svagheder er. Så du kan lave mere af det, du er god til, og fjerne det andet.
 5. Hav en deadline og prioriter skrivningen indenfor den tidsramme. Meld klart ud til dine omgivelser.
 6. Hold momentum, så du ikke forstyrrer dit skriveflow.
 7. Giv slip på perfektionismen og få en til at sætte kommaer, eller hjælpe med det, der dræner dig, og du har svært ved.

Christine Gouchault er businesscoach og foredragsholder. Læs mere her: morsbusiness.dk

Bogen, hun anbefaler, er 'the War of Art' af Steven Pressfield.

Læs mere om værtinden Charlotte Heje Haase her: bareskriv.dk

Jan 12, 2018

Er forfattere og kunstnere særligt sensitive? Det mener Anne-Mette Sohn Jensen. Hun har skrevet om sensitivitet og taknemmelighed. Og det bliver en samtale om at skabe og finde sin stemme og turde fylde. Det handler også om at føle sig nøgen og selvomsorgen, der også ligger i at skrive og sende ting ud. Vi taler om dengang, hun fik sin første bog tilsendt. Hun blev så overvældet af følelser, da hun sad med den i hånden, at hun begyndte at græde. For det er stort at have en bog på cv´et. 

Anne-Mette Sohn Jensen er forfatter, kursusleder, sangerinde og foredragsholder.

1